Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dispute

5. 9. 2011 8:43
Máte pravdu, můžete zůstat jako IT doma a učit své děti sám

V prvobytně pospolné společnosti se také mládež učila napodobováním okolních osob v rodině a kmeni. Ostatně v České republice je celá řada rodin, která učí své děti doma. Generalizovat, že školství je špatné na základě zkušenosti z jedné školy v Brně je zavádějící.Rv Souhlasím, že i tělocvik a zpěv se dá "nadřít", ale žák se musí snažit a ne bojkotovat snahy učitelů. Záporná karma se dává jen na slovenském serveru SME.

0 0
možnosti
OF

rachitico

5. 9. 2011 8:41
Váš názor na školství je poněkud socialistický

Vzdělání následníka trůnu, Rudolfa,syna Františka Josefa, stálo 400 000 zlatých, výstavba lednického areálu stála 2 mln zlatých, roční plat služky byl 1 zlatý. Rudolf měl domací a dobře placené učitele. Určitě ho naučili i zpívat. Vy byste chtěl, aby učitel, který má 30 děti na starosti, se věnoval hlavně vám ? Co dělali vaši rodiče ? Proč vám nezplatili soukromé hodiny zpěvu,proč jste to nezkusil v nějaké hudebce. O tom sportu nemluvě. Ve škole jste si zkusil mnoho sportů, proč jste si nevybral ? Nejsem učitel , ale váš článek je propgací socialistického přístupu ke vzdělání / a také ve zdravotnictví/.Pane , chce se mi blejt.Rv

0 0
možnosti
LP

rheingold

5. 9. 2011 8:45
Re: Váš názor na školství je poněkud socialistický

"Nezskusil v nějaké hudebce" - zkusil. Při prvních přijímčkách na (tehdy ještě LŠU) mě vyrazili. Když jsem se tam (za peníze) na zmiňované klávesy o cca 4 roky později nacpal znovu, zkoušel jsem to 13 let. Na klavír hrát neumím pořádně dodnes (vlastně jediný výsledek je, že z neposlouchatelného rámusu se stala poslouchatelná věc, ale ne umění, jen řemeslo  - ostatně zkuste zakopnout o můj web,).

Pokud se týká sportů, tak jsem se dnes dopracoval k plavání a cyklistice - to jsem si tehdy moc vybírat nemohl. 

Napadá vás, co jsem měl udělat (v kombinaci s níže uvedeným příspěvkem) ještě?

0 0
možnosti
JP

paly74

5. 9. 2011 8:35
nesmysl

Osocovat skolu, z toho, ze Vas nenaucila zpivat, nebo ze i pres telocvik jste tlusty ma asi takovy smysl jako nadavat na mcdonald's, ze jste pribral.

Skola neni individualni krouzek. V ramci moznosti se zde ucitel musi v ramci predmetu vychova (telesna, vytvarna, hudebni...) venovat dalsim 25 zakum. Je zrejme, ze ucitel telesne vychovy z vas za svou 1 hodinu tydne neudela sportovce a nenauci vas jak spravne sportovat. k tomu musite chodit do dalsich sportovnich krouzku. skola vas ma naucit minimalnimu pohybovemu rozsahu, ktery je v ramci lidske populace doporuceny - tzn. udelat kotoul, obehnout hriste, skocit nekam nebo pres neco aniz bych si se zranil a udelat napr. vymik. to ze se s touto vybavou nestanete olympijskym vitezem je jasne, stejne jako je jasne, ze 1 ucitel za 1 hodinu hudebni vychovy kde je 30 deti z Vas neudela pavarottiho.

Pro vse musite udelat neco navic. napr. chodit do peveckeho krouzku. jestli chcete umet vice musite se snazit sam a ne alibisticky obvinovat skolu

0 0
možnosti
LP

rheingold

5. 9. 2011 8:42
Re: nesmysl

Pokud jde o sport, honily mě rodiče na tenis, do sokola. Pokud jde o muziku, to myslím v článku popisuji. Přesto to nešlo. Jak jsem zkoušel "opravit" sport (oprava: jak dodnes zkouším opravit sport) a co jsem všecko zkoušel kolem zpěvu (víte, kolik hodin jsem strávil třeba jen s ladičkou, abych se vůbec dopracoval k +/- 10 centů čistému tónu?) to by bylo na víc než článek. A dodnes to nejde. A to už to zpracovávám jako profesionální analytik - takže něco je ve mě, úplně v ZÁKLADU co je špatně a už je to natolik součástí mě samého, že na to já sám nemohu přijít.

Já si myslím, že to není alibistické obvinění školy, naopak, troufám si tvrdit že v těchto dvou oblastech jsem toho udělal mnohem víc než jsem musel, ale někde v ZÁKLADU se stalo něco špatně. A kdopak asi (mimo jiné samozřejmě) ovlivňoval ten ZÁKLAD? Mimochodem, nemluvím zde náhodou o nějaké ZÁKLADNÍ škole?

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1703x
Odborník je člověk, který ví stále více o stále méně věcech, až nakonec ví úplně vše o naprosto ničem.Osoba se širokým rozhledem je člověk, který ví stále méně o stále více věcech, až nakonec neví vůbec nic o naprosto všem.
 

Jsem odborník se širokým rozhledem - nevím vůbec nic o naprosto ničem.

http://lukas.plachy.eu

Seznam rubrik