Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díky převelice, to mnohé osvětlilo.

1 2
možnosti
MS

V podobných pořadech někdy vystupují takoví exoti, že to spíše vypadá, že je v zájmu vyšší sledovanosti všechno předem domluveno. Tomu nasvědčuje i to, že pořad byl předtočen, takže v podstatě nebyl žádný problém případné selhání moderátora prostě vystřihnout.

2 0
možnosti
JM

J48a59n 14M72r97á29z69e33k

3. 2. 2013 13:12

Vypujčím si od autora model článku a řeknu:

A) Autor spadl z Marsu a vůbec neví, jak takové soutěže fungují a co v nich jde

B) Autor je exhibicionista a provokater, kterému jde jen o to, ukázat v diskuzi jak širokou slovní zásobou oplývá a jak je dokonalý a zbytku ukázat, jak jsou omezení. Inu ty slohové ejakulace v diskuzi tomu odpovídají.

C) Autor je známý nebo příbuzný toho ne zrovna inteligencí oplývající člověka z Taxíku a chce ho hájit.

Ať už je správná jakákoliv možnost, tak ten článek de mého názoru je jen výkřik do tmy bez logické a věcné argumentace a ač si autor hraje na intelektuála, máš spíš výpovědní hodnotu hospodských řečí. Autor asi nebude zcela duševně zdráv (a to prosím není urážka, to myslím jako legitimní psychologickou diagnozu).

7 1
možnosti
HP

Po přečtení dvou minulých blogů i příslušných diskusí, se přikláním k možnostem A a B ;-)

5 0
možnosti
Foto

A to možná netušíte, že na ty pasažéry dělá televize nejprve konkurz...;-)

10 0
možnosti

Zdá se, že v minulých  dnech viděl autor poprvé v životě televizi.   ;-D

8 0
možnosti
Foto

Ani ne - spíš mi to s postupem času víc a víc vadí. A přiznávám, že na ni koukám čím dál tím méně. Když to přepočtu na zaplacené poplatky, tak - s ne příliš velkou nadsázkou - nejsem daleko od stavu, kdy každá minuta ročně, kterou prokoukám, mě stojí 1,- Kč :-)

1 5
možnosti
ML

M74a40r19e25k 60L56i82b84a

2. 2. 2013 23:38

Podival jsem se na ten zaznam a co se tyce celeho poradu hodnotim kladne, co se tyce Hamy, jeho rekci hodnotim zaporne, takze podle mne tento clanek neni az tak neopodstatneny a nezalezi jak jsou se soutezicim predem dohodnuti, jde o reakci Hamy a ta je spatne !

3 1
možnosti
VK

Teda necekal jsem ze tohle bude mit takovou ctenost. Asi se lidi nudi. Ale pane autore, pokusim se vam vysvetlit jeste jednou princip souteze Taxik. Zajemce se zaregistruje na webu CT a pak, bude li mit stesti mu produkce zavola a domluvi s nim nataceni. Nevim sice jak je to s trasou ale rekl bych se si ji kazdy zajemce urci, podle toho jak moc se citi. Ostatne, v online variante taxiku tuto moznost mate rovnez. Tam volite cas. Vse je samozrejme predem dohodnuto a smluvne dojednano a dokonce i to cislo kam budete volat je asi domluveno predem. Otazky zacinaji od tech nejjednodussich, a pokracuji az k tem za jejichz spravne zodpovezeni dostanete 2000. Ten clovek ktereho zde tolik branite nevedel zhola nic. Je pravda ze otazka o tom ptakovi byla nejprve polozena dost lajdacky ale pan Hama se zahy opravil. Zrozeni Venouse, to by snad napadlo i totalniho ichtyla. Faktem ovsem je, ze tato soutez je vysilana na zaklade licence, kterou CT ziskala z Britanie. Predpokladam tedy, ze soucasti teto licence je jakasi komedialni vsuvka ze strany ridice, tak jak to predvedl pan Hama. Celkove se da rict, ze jste udelal z komara velblouda, protoze soutezicimu nikdo neublizil, zdarma se projel po Praze.Do souteze vstoupil naprosto dobrovolne a o sve vuli. Kdybyste tento porad sledoval pravidelne, jako ja, vedel byste, ze ostatni ridici, napriklad pan Matonoha, se soutezicich pred zacatkem jizdy ptaji zda jsou pripraveni a zda jsou ochotni soutezit. Vase stiznost je tedy naprosty nesmysl.

8 0
možnosti
Foto

Jak už jsem napsal níže, připouštím, že je otázkou, jak moc je to pak problém tvůrců a jak moc toho soutěžícího, jak říkám, ten princip neznám, na taxík jsem koukal kdysi když začal a tam jsem měl ten dojem že je to náhodně, zda to tak bylo/nebylo od začátku, opravdu netuším.

Ale bohužel stále zůstává v platnosti, že to celé mohlo být zcela jinak (například, ale ne výlučně, tak, jak popisuji). A stejně jak já jsem si neběhnul s tím, že jsem a priori předpokládal jiný postup výroby pořadu, stejně tak se může plést i někdo kdo se na to dívá a má toho člověka za vola. Může být. Ale nemusí. Z mého hlediska se jedná o trivializaci a schematizaci takového charakteru, která mi přijde hrubě nevhodná, a to i pro zábavní pořad, protože to z nás dělá blbce všechny.

Ad dělání z komára velblouda: to je složitější. Úplně na mávnutí rukou to (podobně jako jiné zde zmiňované soutěže, např. Nikdo není dokonalý) bezsporu není. Ale jak byste si představoval nějakou "střední" reakci? Kratší článek? Jen poloviční písmenka? Nebo třirkát delší článek s méně agresivními formulacemi? Já to umím jen takto. Jestli je to pro Vás vebloud, mohu být jen rád, že se mi daří velbloudi i s minimem námahy (kéž by se tak dobře a rychle dělali i ti velbloudi, za které beru peníze).

Ale přesto děkuji za poznámku a korekturu principu tvorby soutěže. Pokud budou tvůrci v mé poště reagovat, bezesporu to ve své odpovědi zohledním.

0 6
možnosti
Foto

Vyjadřujete se v diskusi o tom, jak ČT1 toto neměla vysílat, ale Vy sám o tom napíšete veřejný blog na jendom z nejčtenějších serverů...To si trochu protiřečíte, ne? Pokud jste chtěl jen ČT upozornit, nač blog? Pokud jste nechtěl, aby tuto "hrůzu" viděli i ti, co by se jinak nedívlai, dokázal jste opak. Suma sumárům - hezký večer, na to nejde nic jiného napsat.

4 0
možnosti
Foto

Ano, nad tím jsem také chvíli přemýšlel. Nakonec jsem to hodil na blog z několika důvodů:

- změna stavu o tom kdo to viděl neviděl není tak drastická - nedělám si ambici toho, že bych zvládnul čteností tohoto příspěvku konkurovat České televizi, Facebooku, či YouTube

- i když tvrdím, že to nepatří na obrazovku, neznamená to, že to chci nutně ututlat - i špatné je potřeba mít na očích a přemýšlet o něm

- snažím se dělat protiváhu tomu, jak se to šíří na sociálních sítích a nebo jak se to dá interpretovat na první pohled - věřím, že se pomocí tohoto příspěvku může někdo zamyslet i dál než za první plán

- a samozřejmě to šlo tvůrcům el. poštou, aby se zamysleli i oni. To neznamená že děljí normálně svoji práci špatně, ale v tomto případě dost přestřelili. Asi by jim to měl někdo říct, ne?

- je to konec konců celé jen můj názor a nápad. zajímalo mě, jak se k tomu postaví jiní, protože názory je dobré konfrontovat. i já se mohu mýlit. Jen jsem spíš čekal diskuzi na téma toho, zda a jak opravdu mohl činemohl ten soutěžící k těm odpovědím dojít, kategorické odmítání tohoto příspěvku jako takového je docela zajímavé a vyplývají z toho také docela zajímavé věci.

1 4
možnosti
JK

J77o25s54e50f 59K29l74a30t

2. 2. 2013 22:44

Pštros nepštros,už je toho na mě dost,dobrou noc.

2 0
možnosti
MF

;-D člověče, vy jste asi podobný typ, jako ten soutěžící. A myšlenkové pochody té jeho přítelkyně, ty teda byly vyloženě neuvěřitelné.

3 0
možnosti
Foto

Ano/ne: umím tyto myšlenkové pochody napodobit, umím je "vymyslet" (tj. napadnou mě). Ale umím je také ohodnotit a vyhodnotit jejich relevantnost. Nevím ovšem jestli a jak by některý z těch mechanismů fungoval pod nervozitou soutěže.

0 4
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1703x
Odborník je člověk, který ví stále více o stále méně věcech, až nakonec ví úplně vše o naprosto ničem.Osoba se širokým rozhledem je člověk, který ví stále méně o stále více věcech, až nakonec neví vůbec nic o naprosto všem.
 

Jsem odborník se širokým rozhledem - nevím vůbec nic o naprosto ničem.

http://lukas.plachy.eu

Seznam rubrik