Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HonyaDj

14. 5. 2010 19:23
super článek

Takhle pěkně napsanou a odargumentovanou úvahu jsem tu už neskutečně dlouho nečetl. Smekám a děkuji :-). Jen je mi líto, že přesně takové články, u jakých by se měla vést nějaká plodná diskuze, většina lidí na iDnes.cz nečte a nekomentuje je, protože je pro ně jednodušší moc o ničem nepřemýšlet a jít se hádat o Paroubkovi nebo 30 korunách. Ještě jednou díky, že nejdete se stádem!

0 0
možnosti

sokol2001

14. 5. 2010 10:00
Tak mě napadá

... snad jenom stokrát omletá věta - Kdyby mohli občané volbami něco změnit, dávno by je zakázali ! Kdysi jsme se učili, že stát je organizované násilí, a vývoj událostí mě o tom neustále přesvědčuje ! Takže, k volbám se jít dá, dá se možná prosadit i jiná strana než dosud byla u korýtka, ale ten smrad na povrchu politického rybníka se tím jen na chvíli zvíří, aby se po chvilce zase usadil zpátky, a Vy (vy) si budete zase další roky nadávat, jak jste se nechali nachytat ... !!!

0 0
možnosti

aji

14. 5. 2010 3:32
Také nad tím přemýšlím

Také nad tím přemýšlím. Asi to není jednoduché uspořádat stát tak, aby fungoval sociální systém pro potřebné a nebyl zneužíván. Přestože jsme od socialismu hodně let, je to v nás, spoléhání na stát, že se postará, na vzájemnou solidaritu a částečně by to tak být mělo, je to dobrá věc. Na druhé straně je osobní zodpovědnost každého - možnost si např. na dobu rodičovské dovolené nebo důchodu dopředu něco našetřit... Stejně tak zdravotnictví. Jedna věc je dobrý program, druhá osobní postoje lidí. Bohužel nejde jen o program, ale i charakter zvolených lidí. Přeji naší zemi vládu z lidí, kteří nejsou nadutí, zkorumpovatelní, ovlivnitelní. Přeji nám rozumné , moudré a spolehlivé lidi. Možná jsou napříč různými stranami. Názory můžou být odlišné, ale pokud má člověk charakter, nejde mu o to, která strana prosadí svůj názor, ale o dobro lidí a státu, kterým vládne. Stejně jako si já sama nepůjčím víc, než spotřebuju a žiju na úrovni toho, na co mám, spořím potomkům a pamatuju na předky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1703x
Odborník je člověk, který ví stále více o stále méně věcech, až nakonec ví úplně vše o naprosto ničem.Osoba se širokým rozhledem je člověk, který ví stále méně o stále více věcech, až nakonec neví vůbec nic o naprosto všem.
 

Jsem odborník se širokým rozhledem - nevím vůbec nic o naprosto ničem.

http://lukas.plachy.eu

Seznam rubrik