Diskuse

Nová pravidla pro řidičáky? Na chůzi po chodníku?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

eltazar

24. 5. 2011 15:14
ehm...

no tak nevím, jestli je tohle spíš pro pobavení nebo to měl být vážné...

pravidel pro jízdu po vozovce a chůzi po chodníku je nesrovnatelné množství. pokud chodec vstoupí do vozovky, stává se účastníkem silničního provozu a v tu chvíli se na něj vztahují zákony a pravidla pro účast v SP. nevidím nikde žádnou chybu, snad kromě té, že se na tyhle zákony a pravidla s..e. ale to už je na každém z nás, jak se k tomu postaví.

nemyslím, že by zrovna řidičák od 17 let a další navrhované změny byly k něčemu horšímu. lidi se u nás chovají jako hovada => je nutno je nějak zorganizovat. až si každý šáhne do svědomí a začne se chovat "dle selského rozumu" a s rozmyslem, nebudou nutná ani ta opatření, proti kterým tu autor bojuje.

je to v lidech, ne v zákonech. já jsem jednoznačně pro navhrované změny.

0 0
možnosti

rheingold

24. 5. 2011 15:28
Re: ehm...

Já nehovořím o pravidlech, zde se jedná o to, že je snaha zavádět silnější kontroly (=právdět změny) tam, kde nejsou potřeba. Ty změny jako takové nejsou špatné, ale právě proto, že se s...e na kontrolu v jiných oblastech (= u jiných účastníků) jsou naprosto neefektivní.

Jen poznámka na okraj: Pokud říkám "zaveďme řidičák pro chodce" - nemyslím tím, že pro chodce neexistují pravidla a mají být zavedena. Snažím se říci pouze to, že už budeme mít i "řidičák pro dozorujícího řidiče", zatímco chodci a cyklisté (co hůř - často jsou to řidiči v roli chodců a cyklistů) se chovají jak zvířata zcela beztrestně a bez kontroly (a bez možnosti pořádného postihu). Co by například bránilo v zabavení řidičáku cyklistovi který jel pod vlivem alkoholu? KDyž neumí jezdit na kole, já bych ho za volant už nepouštěl. Atd. Jestli tedy můžeme mít (máme peníze a obecně státní zdroje) absurdity jakými jsou uvedené změny, klidně můžeme mít absurdity typu řidičák pro cyklisty nebo pro chodce.

0 0
možnosti

I. Karaskova

24. 5. 2011 13:17
Naprostý souhlas

Chodcům se to na řidiče nadává, když chodí jen pěšky.. Jak to člověk pozná z více stran, zjistí že blbci se najdou na každé straně.. Oficiálně jsou ale na vině vždy jen řidiči, že chodec vběhne do cesty mimo přechod, přímo pod auto a vůbec ho nenapadne se rozhlédnout, to už davy nezajímá..

0 0
možnosti

dino_na_idnes

24. 5. 2011 23:43
Re: Naprostý souhlas

Ano, blbci se najdou na každé straně... Jenže zatímco blbec, co vběhne pod auto, ohrozí jen sám sebe, blbec za volantem má v tomto ohledu nepřeberné množství možností.

Proto, ač tezi o všudypřítomnosti blbců uznám, mě tak nějak víc trápí blbci za volantem.

0 0
možnosti

JZD

24. 5. 2011 8:07
Na chodnících

také platí pravidla silničního provozu. Si pamatuji ještě z 1. stupně ZDŠ z hodin dopravní výchovy jak nás učili že po chodníku a na přechodech pro chodce se chodí vpravo.

0 0
možnosti

ika

24. 5. 2011 8:07
Když jsem byla malá,

tak jsme ve škole dělali "Průkaz chodce" a "Průkaz cyklisty":-)

0 0
možnosti