Diskuse

Výkřik psance datových spojení

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

LukinoL

20. 5. 2010 12:27
Vy jste skutečně "ajťák"?

Vaše vlastní věta v profilu - "Jsem odborník se širokým rozhledem - nevím vůbec nic o naprosto ničem" je naprosto vypovídající a v případě tohoto příspěvku i výstižná (bez urážky!). :-/

0 0
možnosti

rheingold

20. 5. 2010 12:57
Re: Vy jste skutečně "ajťák"?

I když tu větu opravdu nepopírám, troufám si tvrdit, že právě proto, že dělám v IT, tak zatraceně dobře vím, proč se má dodržovat princip KISS(*).

Ano, jsem si vědom toho že článek je a) tendenční, b) emočně laděný, c) opomíjí některá fakta (například hned ten ze všech nej - nasazení a správa (aktualizace obsahu i aplikace samé) takových systémů, ale třeba i škálovatelnost, bezpečnost z hlediska "vnitřního", cenu těchto uvedených (například u interního IS organizace to mnohdy smysl má) ). Ale to co mě irituje je masové nasazení těchto systémů stylem "hurá akce" a všeho co se hýbe (ještě hýbe nebo nehýbe - viz. předchozí komentáře). Web se stal zaklínadlem a z prohlížeče se nám stává nový operační systém. Android to vzal úplně z gruntu. Nepopírám smysl těchto přístupů či aplikací jako takových, ale nesmyslné využití až zneužití k - s prominutím - imbecilním účelům.

(*)A zde ne vy významu Keep It Simple, Stupid ale spíše přesněji Keep It Stupidly Simple-udržuj to tak jednoduchý až blbý.

0 0
možnosti

karel_vvv

20. 5. 2010 10:22
PalmOS

je pry 'zastaraly' operacni system. Ale funguje. Vsechno muzete mit offline: mapy SmartMaps, slovniky Lingea nebo SlovoED, jizdni rady, PIM, prohlizece vseho mozneho (i offline webu). Nebo online alternativy, jak chcete.

Vetsina techto aplikaci ale existuje i pod webOS, Android, WP, Symbian - je to uzivatelska volba, co si tam kdo nainstaluje a co pouziva.

Kdyz jste zavisly na IM, Facebooku, MySpace atd, tak si to proste zaplatite ... Je spousta zemi, kde mobilni pripojeni je uz standardni a za par babek. Jenom my v Evrope mame holt tu skvelou socialne trzni spolecnost, kde se vsechno reguluje az k uplnemu uregulovani. (viz socialisticka ekonomika podle R. Regana:1. co se hybe, zdanit 2. pokud se to jeste hybe, regulovat 3. kdyz se to uz nehybe, dotovat).

0 0
možnosti

rheingold

20. 5. 2010 10:29
Re: PalmOS

Za tu poznámku o politice R. Regana děkuji, to je vynikající glosa...

0 0
možnosti

Glock Mark IV

20. 5. 2010 9:55
Člověk je tvor tupý

Člověk si nechá vnutit leccos - hlavně když je to ZADARMO. Jakmile slyší ono kouzelné slůvko, tak totálně zblbne a klasický soubor otázek - potřebuji to? mám na to? nebude to spíše škodit? - prostě vytěsní z rozhodovacího procesu.

Inu marketing světu vládne. :-P

0 0
možnosti

Glock Mark IV

20. 5. 2010 9:56
Re: Člověk je tvor tupý

Schválně, až vám bude někdo něco nabízet zdarma, zkuste odmítnout - řekněte "ne, díky". Uvidíte, že to bude úplně jiné než u věcui/služby za peníze.

0 0
možnosti