Lukas Plachy

Důkaz, že dnes se nedá slušně už ani blogovat.

26. 07. 2011 11:52:23
Chceme-li dostat nějaký text, nápad či myšlenku k široké veřejnosti, máme v zásadě 2 možnosti: Zaplatit si dostatečně rozsáhlý reklamní prostor nebo psát jak hovado.
Tohel vážně myslíme vážně?!
Tohel vážně myslíme vážně?!LP

Když se ohlédnu zpátky na svoje doposud uveřejněné články zde na blogu a jejich čtenost a karmu, nemohu se ubránit pocitu, že obě čísla jsou přímo úměrná:

  • nekorektnosti a subjektivnosti článku
  • množství citoslovcí a příslovečných určení
  • citové zabarvenosti

Když se jeden pokouší korektně komentovat vážné technické věci, korektně vše šetřit, každý názor odargumentovat a podpořit, je výsledkem sice kus poctivého a rozumného názoru - jehož čtenost a zájem o něj se ovšem pohybují kolem nuly.

V okamžiku, kdy je článek nekorektní, dostatečně útočný, a pokud možno subjektivně zabarvený, začnou se kolem něj rojit čtenáři jak mouchy (zejména ti kteří se vysloveně vyžívají v napadání autora za výše uvedené, ale kteří by do rozumně napsaného textu ani nepáchli) a má šanci nejen na vysokou karmu ale i na titulní stránku.

Články, které by splnily obojí výše uvedené, bych spočítal na prstech jedné (zmrzačné) ruky.

Prosím Vás, ptám se nyní, kam nás to dovedla dnešní doba? To opravdu to jediné, co chceme na Internetu konzumovat, musí být šokující, provokující, bez ohledu na smysl, správnost, podpořenost? Tohle využití médií které jsem si právě vyzkoušel v praxi mě děsí. A co Vy, budete to podporovat?

P.S. Kolik lidí si asi tak přečte tento článek? Schválně zkusíme počítat...

Autor: Lukas Plachy | karma: 14.60 | přečteno: 871 ×
Poslední články autora